YAĞSIZ SÜT TOZU SPESİFİKASYONU

 

 

 

Ürün Tanıtımı

 

Orijin Ülke

Türkiye

Metod

Yağı tamamen alınmış sütten suyun uzaklaştırılmasıyla elde edilen son üründe nem içeriğinin ağırlıkça en fazla % 5 oranında olduğu katı süt ürünüdür.

İçindekiler

Yağsız süt

Organoleptik Özellikler

Tat, Koku ve Aroma

Kendine has tat, koku ve aromada

Renk

Kendine has krem, açık sarı renkte

Yapı

Kendine has akışkan toz yapıda, homojen görünümde

Kimyasal ve Fiziksel Özellikler

 

Spesifikasyon

Tipik Değerler

Metod

Prensip

Nem, m/m

max % 5

% 3,5

IDF Standard 26:1964

Gravimetrik, Etüv; 103±2 0C

Yağ, m/m

max % 1,5

% 1.0

Gerber /Teichert Metod, NADRG: 1978

Gerber

Protein, m/m (Nx6,38)

min %34

% 37

IDF Standard 20B: 1993

Kjeldahl, titrasyon

Kül, m/m

max % 8.5

% 7,5

IDF Standard 90:1986

Kül fırını; 825±25 0C

Laktoz, m/m

min % 50

% 55

NADRG: 1978

Çökertme, (Cu2O)

Asitlik (Laktik asit cinsinden)

max % 0.17

% 0.13

ADMI: 1971

Titrasyon

pH (%10’luk solüsyon)

min 6.5 max 6,7

6.65

TS 11860

pH metre

Antibiyotik

negatif

negatif

Test kiti

 

Çözünebilme İndeksi, ml

Min %98

%98

ADPI

 

Aflatoksin M1

Max 0,05 μg/kg

0,002

TS EN ISO 14501, 2002

 

Yabancı Yanık Madde

Disk A/B

A

ADPI

---

Mikrobiyolojik Özellikler

Toplam mezofilik aerobik mikroorganizma, kob/g

max 50.000

10.000

TS 1019

Plate Count Agar

Enterobacteriaceae (kob/g)

max 10

negatif

FDA: 1998

Violet Red Bile Dextrose (VRBD) Agar

E.coli, kob/g

negatif

negatif

FDA: 1998

Fluorocult VRB Agar

Staph.aureus, kob/g

Max 100

negatif

Anon., 1998 (38)

Baird-Parker Agar

Salmonella, kob/25g

negatif

negatif

TS 8907

Selenit-Cystin Broth & Bismut-Sülfite Agar

Maya ve Küf, kob/0.1 g

max 100

negatif

Pitt&Hocking, 1997 (86)

YGC Agar

Ambalajlama

İnsan sağlığına uygun malzemeden, hiç kullanılmamış, temiz, hava, ışık ve nem geçirmeyen, dışarıdan kirlenmeyi önleyen içte polietilen torba, dışta 3 katlı kraft kağıt torba

Ağızları hava almayacak şekilde kapatılmış 25 kg’lık torba ambalajda

Muhafaza Koşulları

ve

Raf Ömrü

Özelliklerinin bozulmayacağı, yabancı koku yayan maddelerin bulunmadığı rutubetsiz ve serin yerlerde ambalajı açılmadan muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalı

Düşük bağıl nem (<% 65) ve uygun sıcaklıkta (10-45 0C) depolanır. Ambalajı açılmadığı sürece raf ömrü12 aydır.

Kalite Güvence

 Onaylı kalite sistemi ISO 9001:2000 prensiplerine uygun olarak dokümante edilmiştir

Tasarlanmış Kullanım

Şekerleme, çikolata ve bisküvi başta olmak üzere gıda sanayinde kullanılmaktadır. İçerdiği laktoz nedeniyle alerjen bir üründür.

Sevkiyat

Yurt içi sevkiyatları tırlarla 1000 kg’lık paletlerde 24000 kg net ürün ağırlığıyla gerçekleştirilir.

Yurt dışı sevkiyatları 40’ lık konteynırlara 1200 kg lık paletlerde 24000 kg net ürün ağırlığıyla sevk edilir.

20’ lik konteynırlara dökme 16000 kg net ürün ağırlığıyla sevk edilir.