Dilinizi Seçin

Çörek Otu

TEKLIF AL

Ürün Hakkında

Familyası : Ranunculaceae

İlmi Adı : Nigella sativa

Fransızca : Nigelle

İngilizce : Small garden fennel

Almanca : Schwarzkümmel

Kullanılan Kısmı : Olgun tohumu

Kullanılışı : 1 fincan suda 1 tatlı kaşığı çörekotu tohumu çay gibi demlendirilir ve içilir. Günde 2-3 bardak alınabilir.

Mutfakta Kullanılışı : Her türlü ekmek, pide, sandviç, kek, kuru pasta, kurabiyelerin üzerine konulmak sureti ile kullanılır. Çöreklere ve ekmeklere pişmeden üzerlerine ekilir; baharat olarak keklere, bisküvilere katılır.

Estetik Açıdan : Yağı saçın dökülmesini önler; saç diplerine sürüldüğünde kepeğin oluşmasını önler.

Ek Bilgi : Diğer adı: Kara çörekotu, çöreotu, siyah kimyon, siyah susam, ekilen. Çörekotu kahvesi: Değirmenden geçirilen çörekotu kahve gibi biraz şeker koyarak pişirilir, içilir, istenirse içine biraz rendelenmiş küçük hindistancevizi katılabilir. (Çok lezzetlidir, denemeye değer.)

Besin Değeri : 1 gr çörek otunun besin içeriği;
17,9 mg karbohidrat
0,56 mg kalsiyum